Arrangementer

DMR afholder løbende forskellige arrangementer for medlemsorganisationernes ansatte og frivillige og andre med interesse for kristen mission.

Hvis du ønsker mere information om forum eller enkeltarrangementer, så henvend dig til tovholderen på den anførte emailadresse. Hvis du ønsker at tilmelde dig, så sker tilmelding via Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.. Deadline for tilmelding er 14 dage før arrangementet.

Vil du høre og se (eller genhøre og gense) arrangementer, så søg blandt DMRs podcast på Soundcloud eller DMRs videoer på Vimeo.

Vil du have dit arrangement på listen, så send en kort beskrivelse og praktiske oplysninger til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..  

September

19. september - Studieudvalgsmøde

Sted: Aarhus.

Mere information følger. 

21. september Klokken 15.00 - 18.00 -TCK-gruppe for børn i alderen 6 - 13 år

Center for Familieudvikling holder børnegrupper for TCK’ere (Third Culture Kids: Børn der har haft en del af deres opvækst i udlandet) ca. en gang i kvartalet.

Hvert møde er på to timer med en pause i midten, hvor børnene får lidt at spise og drikke. De ledes af to psykologer, der selv har prøvet at bo i udlandet, og som er tilknyttet Center for Familieudvikling/Enhed for Udstationerede.

Formålet med grupperne er at give børnene mulighed for at møde andre, der ligesom de selv har haft en del af deres opvækst i udlandet, og som er kommet til Danmark for at bo. I hverdagen kan de nemt føle sig alene med deres oplevelser, og derfor betyder det rigtig meget for dem at møde nogle, hvis erfaringer ligner deres. Det giver dem frihed til at dele sorger og glæder, tanker og følelser med nogen, der virkelig forstår dem. Børnene fortæller, at gruppen hjælper dem til at føle sig mindre alene.

Grupperne holdes i Center for Familieudviklings lokaler på Strøget i København (Østergade 5,1), men invitationen gælder børn fra hele landet, og flere kommer også rejsende langvejs fra.

Nærmere oplysninger hos Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

22. september Klokken 10.00 - 17.00 - Temadag for forældre til TCKére

Inden for det psykologiske felt er der bred enighed om, at alle mennesker har et grundlæggende behov for at høre til, at opleve belonging. Som mennesker har vi behov for at opleve steder og fællesskaber hvor vi føler os trygge, hvor nogen kender os og hvor vi forstår de sociale og kulturelle spilleregler. For børn af udsendte, Third Culture Kids, er skiftende kulturelle kontekster, hjem og relationer et grundvilkår, som kan udfordre oplevelsen af belonging. I dette oplæg stilles der skarpt på belonging som almenmenneskeligt behov. Hvad vil det sige at opleve, at man hører til, og hvorfor har det så stor betydning? Med udgangspunkt Emilies Frijs Dues nyligt afsluttede undersøgelse af belonging hos Third Culture Kids i Danmark, vil oplægget tage fat på hvilken betydning en opvækst i udlandet har på oplevelsen af at høre til. Hvilke særlige muligheder og udfordringer står Third Culture Kids over for, og hvordan kan forældre og organisationer bedst muligt støtte dem i at navigere heri? Disse spørgsmål vil blive udfoldet og besvaret med indspark fra nyeste forskning på området samt med eksempler fra oplevelserne hos danske Third Culture Kids. Efter oplægget vil der være tid til refleksion i mindre grupper samt spørgsmål.

Oplægsholder er Emilie Frijs Due, enhed for udstationerede. Emilie er opvokset som fransk/dansk TCK og har boet i Schweiz, Storbritannien og USA

Sted: Center for Familieudvikling, Østergade 5, 1. 1100 Kbh K.

Tilmelding Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Oktober

10. oktober Klokken 10.00 - 16.00 - Temadag: Belonging og Third Culture Kids

Inden for det psykologiske felt er der bred enighed om, at alle mennesker har et grundlæggende behov for at høre til, at opleve belonging. Som mennesker har vi behov for at opleve steder og fællesskaber, hvor vi føler os trygge, hvor nogen kender os og hvor vi forstår de sociale og kulturelle spilleregler.  For børn af udsendte, Third Culture Kids, er skiftende kulturelle kontekster, hjem og relationer et grundvilkår, som kan udfordre oplevelsen af belonging. I dette oplæg stilles der skarpt på belonging som almenmenneskeligt behov. Hvad vil det sige at opleve, at man hører til, og hvorfor har det så stor betydning? Med udgangspunkt Emilies Frijs Dues nyligt afsluttede undersøgelse af belonging hos Third Culture Kids i Danmark, vil oplægget tage fat på, hvilken betydning en opvækst i udlandet har på oplevelsen af at høre til. Hvilke særlige muligheder og udfordringer står Third Culture Kids over for, og hvordan kan forældre og organisationen bedst muligt støtte dem i at navigere heri? Disse spørgsmål vil blive udfoldet og besvaret med indspark fra nyeste forskning på området samt med eksempler fra oplevelserne hos danske Third Culture Kids.  Efter oplægget vil der være tid til gruppearbejde samt spørgsmål.

Oplægsholder er Emilie Frijs Due, enhed for udstationerede. Emilie er opvokset som fransk/dansk TCK og har boet i Schweiz, Storbritannien og USA.

Efter frokosten viser vi den nye dokumentar om Third Culture Kids – Distance, der havde premiere på Copenhagen Dox. Efterfølgende samtale om filmen.

Sidst på eftermiddagen videregiver Maria Techow pointer og inspiration fra arbejdet med Third Culture Kids og Go-bogen.

Sted: Katrinebjergvej 75, 8200 Århus

Deadline for tilmelding 1. okt. 2018 her eller til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

25. oktober - KommunikationsERFA

Tematisk oplæg og erfaringsudveksling for kommunikationsansvarlige i DMRs medlemsorganisationer. 

Sted: Aarhus

 

November 

7. november Kl. 10 - 16 - Netværksmøde i Forum for Udsendte og Familier samt
Ledelsesforum i DMR

Tema: Mentaliseringsbaseret ledelse

Ved udstationering, fjernledelse eller lokal teamledelse bliver samarbejdet i høj grad afhængigt af relationen mellem leder og udstationeret medarbejder, og dermed også af lederens egen stil og evne til at se sig selv ude fra og den anden indefra. Et psykologisk begreb for dette er mentaliseringsevne. Dagen vil have fokus på en introduktion til mentalisering, på lederens mentalisering og betydningen af denne og på konkrete øvelser til at arbejde med mentaliseringsevne som leder. Underviser Maria Techow.

For dem, der måtte have lyst til det, er der mulighed for inden dagen at tage en test online, der måler elementer af mentaliseringsevnen. Dette koster dog et mindre gebyr til testforlaget på 100,-. På dagen kan man få sin egen testrapport samt mulighed for at få respons og feedback på testen af Maria. Sideløbende med dette vil der være erfa-grupper med fokus på betydningen af lederens evne til at aflæse medarbejderen og egne reaktioner i samspillet.

Sted: Parterre, Peter Bangs Vej 1D, 2000 Frederiksberg

Tilmelding til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

16. november TCK - gruppe for børn 6 - 13 år

Tid og sted: kl. 15 -18 Center for Familieudvikling, Østergade 5, 2.sal, 1100 Kbh K

Tilmelding: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

 

22. november - ØkonomiERFA

Sted: Odense

Tilmelding til Johnny Lindgreen

TILMELDING TIL NYHEDSBEV

BESTIL NY MISSION

logo neg

BLIV OPDATERET PÅ:

facebook

 

Dansk Missionsråd | Peter Bangs Vej 5B | 2000 Frederiksberg | Tel:+45 3961 2777 | E-mail: dmr@dmr.org
Bankkonto til bidrag: Danske Bank reg.nr. 4190 konto 10850789