Uværdig behandling af besøgende fra partnerorganisationer

Det blevet et mareridt for DMR’s medlemsorganisation Mission Afrikas afrikanske partner i Cameroun at søge visum til Danmark. Har myndighederne ikke tillid til, at missionsorgansationer sender gæster hjem igen?

I denne uge besøgte Samuel Dawai Danmark. Det har han gjort tidligere, men denne gang var det nær ikke lykkedes. Samuel Dawai har en ph.d. i teologi og er rektor på den lutherske Brødrekirkes seminarium i byen Kaele i det nordlige Cameroun. I Kaele bor han med sin kone og børn, har et godt arbejde og et stort netværk. Hans kirke arbejder med projekter, som DMR’s medlemsorganisation Mission Afrika støtter og engagerer sig i. Det arbejde som de udfører fokuserer på at hjælpe flygtninge i nærområdet, flygtninge som er en konsekvens af terrororganisationen Boko Harams hærgen i området.

Sammen med Mission Afrika og Kirke-til-Kirke samarbejdet i Herning Nordre Provsti havde Dansk Missionsråd inviteret Samuel Dawai til Danmark. Han er en typisk og værdifuld samarbejdspartner for missionsorganisationer, som vægter udveksling af teologisk refleksion, erfaringer, kultur og ånd højt. Samuel Dawai skulle deltage i en temadag om Luther og mission i Herning, besøge Mission Afrika, og holde et oplæg på DMR’s studiedag. I alt skulle han være seks dage i Danmark.

Hvis vi på forhånd havde vidst, hvor stort arbejde og hvor uværdig en proces det ville være, så havde vi ikke inviteret ham: I jagten på visum til Danmark har Samuel Dawai kørt 6.000 km ad afrikanske landeveje på kryds og tværs i Cameroun og Nigeria. Han har overnattet 10 nætter på små guesthouses i forskellige byer. Han har ansøgt og været interviewet på tre forskellige konsulater og ambassader, og præsenteret dokumentation i form af fødselsattest, vielsesattest, fødselsattester for samtlige tre børn, lønsedler, kontoudtog, og en udførlig liste over steder, hvor han skulle overnatte i Danmark. I alt tog processen to måneder for en rejse på seks dage, og hans afrejse blev endda udsat et døgn, da han ikke havde modtaget sit visum. Hvilken dansker – endsige repræsentant for dansk virksomhed eller danske myndigheder – ville finde sig i en sådan proces for at besøge Cameroun? Eller hvilket som helst andet sted?

Ved at invitere Samuel Dawai og ved hans accept af invitationen har vi spildt hans tid. Det er uværdigt for Samuel Dawai at skulle trækkes gennem den proces, som ansøgning om visum er. Og i sidste ende vanskeliggør det vores arbejde som missionsorganisationer, hvis vi også i fremtiden vil vægte udveksling og partnerskaber såvel som folkelig forankring på tværs af økonomiske muligheder og geografiske grænser.

Generalsekretær Jonas Adelin Jørgensen

SIDSTE NYT

DMR/DMRU søger kommunikationsmedarbejder

onsdag, 11. juli 2018

DMR/DMRU søger kommunikationsmedarbejder Kunne du tænke dig at bruge dine...

DMR på Folkemødet

lørdag, 16. juni 2018

DMR på Folkemødet Dansk Missionsråd var igen i år med...

Christian Community Development Conference 2018

mandag, 4. juni 2018

Christian Community Development Conference 2018 Den 18.-22. juni 2018 inviterer...

TILMELDING TIL NYHEDSBEV

BESTIL NY MISSION

logo neg

BLIV OPDATERET PÅ:

facebook

 

Dansk Missionsråd | Peter Bangs Vej 5B | 2000 Frederiksberg | Tel:+45 3961 2777 | E-mail: dmr@dmr.org
Bankkonto til bidrag: Danske Bank reg.nr. 4190 konto 10850789