Henrik Sonne Pedersen er ny generalsekretær for Dansk Missionsråd

Henrik Sonne Pedersen er udnævnt som ny generalsekretær for Dansk Missionsråd. Han kommer fra en midlertidig stilling som sømandsmissionær i Nuuk. Henrik Sonne Pedersen har tidligere virket som teologisk underviser på Mekane Yesu Kirkens seminarium i Addis Abeba, Etiopien og som leder for kirke og dialogarbejdet i Danmission. Han har således bred erfaring inden for en række vigtige områder for danske missionsorganisationer – både som udsendt og som organisationsansat – og har især arbejdet med teologisk undervisning og kapacitetsopbygning i det globale Syd.

”Vi er glade for at kunne pege på Henrik Sonne Petersen som ny generalsekretær. Henrik har et solidt forudgående kendskab til vores arbejdsområde, han har en stor teologisk faglighed særligt på det missionsteologiske felt, og han har arbejdet i flere af vores medlemsorganisationer gennem en længere årrække. Han har tilmed et stort nationalt og internationalt netværk og er en respekteret person inden for missionsområde,” siger bestyrelsesformand for Dansk Missionsråd Poul Erik Knudsen og fortsætter:


”Vi ser som bestyrelse frem til sammen med ham at tage imod fremtidige udfordringer for dansk ydre mission.”

Henrik Sonne Pedersen er født på Bornholm i 1964, uddannet teolog fra Københavns Universitet og ph.d. fra Sorbonne og Københavns Universitet i 1998 med speciale i filosofi. Han tiltræder som ny generalsekretær fra 1. januar 2020.

Henrik Sonne Pedersen ser især frem til samarbejdet med de mange forskellige organisationer, der på hver sin vis er engageret i mission, fortæller han og uddyber:

”Og så glæder jeg mig over at skulle arbejde med Dansk Missionsråd, som for mig at se har fokus på én af de store skatte i kirken – nemlig mission, som netop drejer sig om hvad Kirken er og skal,” siger Henrik Sonne Pedersen.

Dansk Missionsråd, stiftet 1912, er en paraplyorganisation for 28 danske missionsorganisationer, som i deres globale arbejde fokuserer på forkyndelse, fællesskabsopbygning og samfundsmæssigt engagement i samarbejde med en lang række partnere.

 

Danske missionsorganisationers fremtid

Dato og sted: Mandag d. 18. november 2019 kl. 10:30-15:00 i Bethania, Ryttergade 3, 5000 Odense

Baggrund: På efterårsrepræsentantskabsmødet 2018 blev diskussionen om danske missionsorganisationers fremtid rejst. Statistikoplysningerne for missionsorganisationernes medlemstal, indsamlinger og antal udsendte peger på behovet for at udvikle danske missionsorganisationer, så de også i fremtiden kan være del af kirkens verdensmission på en relevant og nutidig måde. Antal medlemmer, bidragydere og frivillige i organisationerne er i løbet af de seneste tre-fire år faldet med over 20%. Gaveindtægterne er tilsvarende faldet med 11% i samme periode, ligesom andelen af offentlige tilskud er også faldet.

Som status er nu, er der omtrent 24.000 medlemmer i 30 danske medlemsorganisationer, 8.000 + frivillige, og 208,2 mill. kr. som stilles til rådighed for global mission og udvikling. Der var i 2017 i alt 148 langtidsudsendte og 119 korttidsudsendte, og organisationerne brugte 67,7 mill. kr. til aktiviteter sammen med partnerkirker. Heraf andrager nødhjælp og udvikling 37,9 mill. kr. og menighedsarbejde og evangelisation 29,8 mill. kr.

I det bredere kirkelige bagland – specielt i en bred folkekirkelige sammenhæng – er forståelsen af global mission ikke særlig udfoldet. Det samme gælder i høj grad den bredere offentlighed, hvor forståelsen af global mission er uden nogen stor dybde eller forståelse. Dette betyder, at danske missionsorganisationer er under pres i forhold til deres fremtid og berettigelse.

Dagen vil forme sig som en vekselvirkning mellem korte oplæg, rundbordssamtaler og plenum.

Program:

Velkomst og introduktion v. Poul Erik Knudsen og Jonas Adelin Jørgensen

 • Jonas Adelin JørgensenMotiver for forandring: En bibelsk forandringsteori
 • Andreas Østerlund Nielsen (Helsyn)DMRs missionsdokument – introduktion til dokumentet og begrundelse for temaerne
 • Henrik Engelbrekt Refshauge (Mission Afrika) Case: Mission Afrika – på vej mod fremtiden
 • Birger Nygaard (MKR)Organisationsudvikling i missionsorganisationer: Hvad skal dø, hvad skal vi lade leve, og hvor ser vi håb for fremtiden?

I forbindelse med mødet vil der desuden være en tak til afgående generalsekretær Jonas Adelin Jørgensen fra bestyrelsen.

 

Tilmelding:

Tilmelding til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. senest 6. november 2019

Engageret generalsekretær søges til Dansk Missionsråd med start 1.1. 2020

Har du evner som netværker, kommunikator, inspirator & administrator og har du samtidig et engagement i udbredelsen af kirkens budskab nationalt og internationalt har vi brug for dig til at lede og navigere netværksorganisationen Dansk Missionsråd gennem nuværende og kommende udfordringer.

Du skal have følgende personlige egenskaber:

 • Du skal have evner til at skabe kontakt og kommunikere med andre.

-          Det gælder i forhold til medlemsorganisationerne i form af tilrettelæggelse af kurser, møder og konferencer med fokus på medlemsorganisationerne arbejder med mission og udvikling.

-          Det gælder i forhold til den brede danske offentlighed, hvor du skal være med til at informere om arbejder med mission og deltage i debatten om kirke, mission og udvikling.

-          Det gælder i forhold til at deltage i internationalt kirkeligt arbejde inden for mission i nordiske, europæiske og globale netværksorganisationer og formidle indsigt herfra tilbage til en dansk sammenhæng.

 • Du skal udvise personligt engagement i udviklingen af organisationen. Du skal evne at sætte en retning og gå i spidsen for udviklingen i samarbejde med bestyrelsen og medlemsorganisationerne.
 • Du kommer til at arbejde relativt selvstændigt hvorfor det er afgørende, at du er i stand til at håndtere en bred vifte af opgaver; tilrettelæggelse af møder, kontakt til samarbejdspartnere, overblik over økonomi, sociale medier, undervisning o.a.
 • Du må kunne trives i udfordrende situationer og have den fornødne fleksibilitet til at arbejde i en lille organisation, hvor der er handlefrihed og bemyndigelse til at træffe beslutninger
 • Du skal være i stand til at overholde tidsplaner og deadlines og lede både et mindre sekretariat bestående af en kommunikationsmedarbejder på deltid, en bogholder på deltid, fleksjobber og studentermedarbejder. Du leder også i forskellige udvalg og fora sammen med medlemsorganisationernes medarbejdere.
 • Du har en teologisk faglighed/interesse med fokus på kirke, mission og udvikling

Om den organisation, du bliver ansat i;

Dansk Missionsråd har siden grundlæggelsen i 1912 været paraplyorganisation for folkekirkelige og frikirkelige missionsorganisationer. Som generalsekretær kommer du til at varetage funktioner inden for netværksdeling, missionsteologisk refleksion, erfaring- og videnscenter, fortalervirksomhed og public affairs, ligesom vi har en service- og indsamlingsfunktion for vore medlemsorganisationer.

Baggrunddokumenter; Værdigrundlag for Dansk Missionsråd, Vedtægter og Målsætning for 2019-2021 ses på hjemmeside; https://www.dmr.org/

Du vil blive tilbudt;

 • En fuldtidsstilling med 37 timer om ugen – noget fordelt på skæve tidspunkter og weekender. Nogen rejseaktivitet må forventes. Aflønning efter aftale og kvalifikationer.
 • Arbejdssted er Peter Bangsvej 5B, 2000 Frederiksberg – i et kontorfællesskab med en række andre kirkelige organisationer på Diakonissestiftelsen. Mulighed for aftale om hjemmearbejdsplads 1-2 dage om ugen

Kontakt og ansøgning;

Spørgsmål kan stilles til formand for bestyrelsen, provst Poul Erik Knudsen – Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller tlf. 5129 5995. Ansøgning inkl. cv og relevante bilag sendes ligeledes hertil; Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Frist for ansøgning; 29. oktober 2019 – 1. samtale afholdes d. 8. november i København. Evt. 2. samtale samme sted d. 19.11. 2019. Imellem samtalerne foretages en DISC personprofil analyse af Evidentia.

Modtag Det Danske Missionsselskabs historie

SUBSKRIPTIONSTILBUD

DET DANSKE MISSIONSSELSKABS
HISTORIE v. Harald Nielsen

Bind 1: Frygt ikke – Troe ikkun
Bind 2: Mission i en forandret verden

Sælges kun samlet, leveres i en smuk kassette.
Udkommer ultimo august 2019

Pris: 495 kr. (+porto)

Ved bestilling inden 1. juli 2019: pris: 400 kr. (+porto)

Bestilling sendes til:
Danmission, Strandagervej 24, 2900 Hellerup eller
Harald Nielsen, Gyngemose Parkvej 7,4 th., 2860 Søborg
Mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

SIDSTE NYT

Ny generalsekretær i Dansk Missionsråd

Tirsdag, 26. November 2019

Henrik Sonne Pedersen er ny generalsekretær for Dansk Missionsråd Henrik...

DMRs efterårsrepræsentantskabsmøde 18. november 2019

Onsdag, 2. Oktober 2019

Danske missionsorganisationers fremtid Dato og sted: Mandag d. 18. november...

Engageret generalsekretær søges til Dansk Missionsråd med start 1.1. 2020

Onsdag, 2. Oktober 2019

Engageret generalsekretær søges til Dansk Missionsråd med start 1.1. 2020 Har...

Tilmelding til nyhedsbrev

Bestil Ny Mission

logo neg

Følg med på

facebook

 

Dansk Missionsråd | Peter Bangs Vej 5B | 2000 Frederiksberg | Tel:+45 3961 2777 | E-mail: dmr@dmr.org
Bankkonto til bidrag: Danske Bank reg.nr. 4190 konto 10850789