Henrik Sonne Petersen er ny generalsekretær for Dansk Missionsråd

Henrik Sonne Petersen er udnævnt som ny generalsekretær for Dansk Missionsråd. Han kommer fra en midlertidig stilling som sømandsmissionær i Nuuk. Henrik Sonne Petersen har tidligere virket som teologisk underviser på Mekane Yesu Kirkens seminarium i Addis Abeba, Etiopien og som leder for kirke og dialogarbejdet i Danmission. Han har således bred erfaring inden for en række vigtige områder for danske missionsorganisationer – både som udsendt og som organisationsansat – og har især arbejdet med teologisk undervisning og kapacitetsopbygning i det globale Syd.

”Vi er glade for at kunne pege på Henrik Sonne Petersen som ny generalsekretær. Henrik har et solidt forudgående kendskab til vores arbejdsområde, han har en stor teologisk faglighed særligt på det missionsteologiske felt, og han har arbejdet i flere af vores medlemsorganisationer gennem en længere årrække. Han har tilmed et stort nationalt og internationalt netværk og er en respekteret person inden for missionsområde,” siger bestyrelsesformand for Dansk Missionsråd Poul Erik Knudsen og fortsætter:


”Vi ser som bestyrelse frem til sammen med ham at tage imod fremtidige udfordringer for dansk ydre mission.”

Henrik Sonne Petersen er født på Bornholm i 1964, uddannet teolog fra Københavns Universitet og ph.d. fra Sorbonne og Københavns Universitet i 1998 med speciale i filosofi. Han tiltræder som ny generalsekretær fra 1. januar 2020.

Henrik Sonne Petersen ser især frem til samarbejdet med de mange forskellige organisationer, der på hver sin vis er engageret i mission, fortæller han og uddyber:

”Og så glæder jeg mig over at skulle arbejde med Dansk Missionsråd, som for mig at se har fokus på én af de store skatte i kirken – nemlig mission, som netop drejer sig om hvad Kirken er og skal,” siger Henrik Sonne Petersen.

Dansk Missionsråd, stiftet 1912, er en paraplyorganisation for 28 danske missionsorganisationer, som i deres globale arbejde fokuserer på forkyndelse, fællesskabsopbygning og samfundsmæssigt engagement i samarbejde med en lang række partnere.

SIDSTE NYT

DMR’s forholdsregler i forbindelse med corona-virus

Mandag, 16. Marts 2020

  DMR’s forholdsregler i forbindelse med corona-virus DMR har med...

Husk at sætte kryds i kalenderen!

Tirsdag, 10. Marts 2020

  DMR repræsentantskabsmøde april 2020 Husk at sætte kryds i...

Ny generalsekretær i Dansk Missionsråd

Tirsdag, 26. November 2019

Henrik Sonne Petersen er ny generalsekretær for Dansk Missionsråd Henrik...

Tilmelding til nyhedsbrev

Bestil Ny Mission

logo neg

Følg med på

facebook

 

Dansk Missionsråd | Peter Bangs Vej 5B | 2000 Frederiksberg | Tel:+45 3961 2777 | E-mail: dmr@dmr.org
Bankkonto til bidrag: Danske Bank reg.nr. 4190 konto 10850789