Tro og bøn som instrumenter i udviklingsarbejdet

Af Ingrid Larsen

Anders Møberg, teologisk rådgiver i Mekane Yesus Kirken i Etiopien, udsendt af Promissio anmelder: 

”Hvorfra henter kvinder, som har levet mange år under slavelignende forhold i et bordel, håbet om, at det kan blive anderledes?” sådan lyder det grundlæggende spørgsmål i Ingrid Larsens kapitel om tro og bøn i udviklingsarbejdet.

Med baggrund i egne erfaringer fra Frelsens Hærs arbejde blandt prostituerede i Bangladesh besvarer Ingrid dette relevante spørgsmål, som enhver engageret i at hjælpe et andet menneske må søge at finde svar på. Erfaringerne fra Bangladesh, som Ingrid desuden viser, er understøttet af uvildige internationale undersøgelser af projekterne, fortæller om vigtigheden af det åndelige liv for kvinderne og dermed for Frelsens Hærs tilgang til udviklingsarbejdet. Bøn, omsorg og åndeligt og menneskeligt fællesskab har vist sig at være afgørende katalysatorer for kvindernes evne til at genfinde selvrespekt og mod på at vende tilbage til et hverdagsliv på egne ben. Ingrids erfaringer fortæller endda at et åndeligt gennembrud – hvis en kvinde kommer til personlig tro på Jesus Kristus – kan række videre og nå mere end mange måneders terapi.

Ingrid begrunder Frelsens Hærs holistiske tilgang til hjælpearbejdet i Jesu eget ønske om at udvise kærlighed og søge retfærdighed i mødet med de mennesker han var i blandt. Følgende sætning udfordrer årtiers skelnen mellem tro og social hjælp i udviklingsarbejdet: ”Her (arbejdet blandt kvinder) er nogen, som har tro, også på deres (kvindernes) vegne”.

Læs kapitlet her

 

Tilmelding til nyhedsbrev

Bestil Ny Mission

logo neg

Følg med på

facebook

 

Dansk Missionsråd | Peter Bangs Vej 5B | 2000 Frederiksberg | Tel:+45 3961 2777 | E-mail: dmr@dmr.org
Bankkonto til bidrag: Danske Bank reg.nr. 4190 konto 10850789