bølgebilleder

Kan Kirken skabe fred i verden?

Vi lever i en verden, der er præget af konflikter som aldrig før. Antallet af væbnede konflikter har aldrig været højere. For mange mennesker er utryghed, spændinger, uretfærdighed og voldelige konflikter en del af hverdagen. Religion spiller ofte en rolle i konflikter. Ja, nogle gange er det endda selve årsagen til konflikten. Men hvordan spiller dette sammen med kristendommens fredsbudskab og Jesu ord, om at salige er de, som stifter fred, for de skal kaldes Guds børn (Matt 5:9)? Hvordan kan kristendommen tilvejebringe fred? Kan Kirken skabe fred i verden? Disse spørgsmål vil blive stillet på Dansk Missionsråds og Center for Kirkeligt Udviklingssamarbejdes fællesseminar tirsdag den 14. maj. Seminarets tema er: Trosbaseret fredsarbejde. Vi har fået Peter Sensenig til at komme og berige os med sine erfaringer med fredsarbejde fra Somalia, Zanzibar og Chad. Vi vil med udgangspunkt i en teologisk tilgang kaste lys over, hvilket ansvar kirker og kirkelige organisationer har for at arbejde konstruktivt med konflikter, så kirker og kirkelige organisationer kan blive en del af løsningen. Ønsket er, at vi finder frem til, hvad fred er – ikke bare som et fravær af konflikt – men hvad fredens væsen er. Hvordan kan vi være fredsstiftere i en verden fuld af konflikt?

Generalsekretær for Dansk Missionsråd, Henrik Sonne Petersen, ser meget frem til seminaret og udtaler: ”Seminaret er spændende, fordi det giver en introduktion af fredsarbejde, som vi ikke har stor erfaring med i Danmark. Det handler, om hvad man kunne kalde ‘positiv fred’, der ikke bare er fokuseret på fraværet af voldelig konflikt, men som har en forståelse af fred, formet efter de forbilleder, vi finder i Bibelen og historien. Det handler, om hvordan en ikkevoldelige tilgang kan være både ‘salt og lys’, som Jesus taler om, men også hvordan retfærdighed og forsoning bliver vigtigere pejlemærker end sejr over fjenden.

Seminaret løber af stablen tirsdag den 14. maj kl. 12.30-18.30. I år skal vi være i Best Western Torvehallerne på Fiskergade 2 i Vejle. Det kommer til at blive rigtig godt. Du kan tilmelde dig allerede nu. Tilmeld dig her. Tilmeldingsfristen er den 19. april.

Lige inden seminaret afholdes Dansk Missionsråds repræsentantskabsmøde, der er fra 10:30-12:30. Dette finder sted samme sted som seminaret i Best Western Torvehallerne på Fiskergade 2 i Vejle. Tilmeld dig lige her.

Vi glæder os til at se jer.